Tilbake til barndomsbygda (Norwegian), Eidsvoll Ullensaker Blad ,19.01.2009, Marit Lunddal Løken

Olaug Vethal tilbrakte barndomsårene på Kløfta. Først tre år etter kunstnerens død stilles flere av verkene hennes ut i barndomsbygda.

Som ung vendte Vethal seg mot Europa. Hun reiste til Tyskland for å studere kunst. En ferie på Malta ble til et livslangt opphold. Der ble hun en anerkjent kunstner. Vethal, som var født i 1946, døde av kreft i 2007.

Vethals sønn, som er bosatt i Norge, ønsket at morens kunst skulle bli kjent i hjembygda. Han tok kontakt med Ullensaker kommune, og resultatet er salgsutstillingen som åpnet i Jessheim galleri sist lørdag.

En av dem som aktivt har sørget for at Vethals kunst nå vises i Ullensaker, er kunstnernes tidligere elev, Christine X. Hun arbeider med å markedsføre kunstverkene.

– Vethal er en av de mest kjente og markante kunstnere på Malta. Hun etterlater seg mange verk. 34 av disse vises nå i Galleri Jessheim, forteller Christine X.

Tove Lodding forteller at Ullensaker Kunstforening for flere år tilbake gikk til innkjøp av et av Vethals kunstverk. Maleriet henger i Ullensaker kulturhus.

– Vi er kjempespent på hvordan hun blir mottatt. Det er tross alt få som kjente henne personlig, selv om hun er ullsokning. Dette er i alle fall en fargerik minneutstilling, sier Lodding.

http://www.eub.no/nyheter/tilbake-til-barndomsbygda

Did you like this? Share it!

0 comments on “Tilbake til barndomsbygda (Norwegian), Eidsvoll Ullensaker Blad ,19.01.2009, Marit Lunddal Løken

Leave Comment